جهانی که در واقع «دامی» بیش نیست، و بشر مغرور و سرگردان، در ریسمان های به‌هم ‌تنیده‌ی آن تقلا می‌کند. در جامعه ی دیکتاتوری،.مدام بینِ انتخابِ درست و غلط، تردید است

از یک سو، با عملی که می‌دانند درست است، جانِ خود را به خطر می‌اندازند و از سوی دیگر، با سکوت در برابرِ استبداد، آرمانهایشان را می‌بازند. بهتر است فریاد برآوریم ومرگِ خود را جلو بیندازیم تا سکوت کنیم و جان دادنِ تدریجیِ خود را طولانی سازیم؟

فعال داخلی: یک خیزش گسترده در ایران قطعی است


قوه قضاییه خامنه ای بی‌توجه به درخواست مکرر فعالان ایرانی، جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی به شدیدترین مجازات‌ها برای سرکوب جامعه روی ‌آورده است. دویچه‌وله فارسی در گفت‌وگو با محمد محبی، تحلیلگر مسایل سیاسی در تهران علت افزایش چشمگیر خشونت علیه جامعه مدنی ایران و صدور احکام اعدام را پرسید.

این تحلیلگر مسایل ایران می‌گوید قصد جمهوری اسلامی از احکام اعدام گسترده ایجاد رعب و وحشت است، زیرا شرایط اقتصادی که هم به خاطر تحریم‌ها و ناکارآمدی دولت و هم به خاطر شیوع کرونا به شدت بحرانی شده، جامعه را در آستانه انفجار

قرار داده است.

به گفته او مردم به شدت خشمگین و عصبانی هستند. تنها دلیلی که در حال حاضر در جامعه یک سکوت ظاهری برقرار است علاوه بر «محافظه‌کاری و حسابگری ذاتی که ایرانی‌ها دارند»، نگرانی از بیماری کرونا هم هست. محاسبه جمهوری اسلامی در صدور احکام اعدام این است که بتواند حتی جلوی زدن جرقه اولیه اعتراضات بعدی را هم بگیرد. زیرا اگر این بار جرقه‌ای زده شود، شدت اعتراضات به مراتب از زمستان ۹۶ و آبان ۹۸ بیشتر خواهد بود.

از نظر او این سیاست تنها می‌تواند چند هفته یا ماه شروع اعتراض‌ها را عقب بیاندازد. محمد محبی به ارتباطات گسترده خود با سایر ناظران و کارشناسان مسایل اجتماعی اشاره می‌کند و می‌‌گوید به باور همه آنها علیرغم تلاش برای ارعاب، یک خیزش گسترده در ایران قطعی است.

از سوی دیگر روزنامه آرمان نوشت: شاخص فلاکت در ایران طی سه سال اخیر ۲۶درصد رشد پیدا کرده است، و این خبر از اتفاقات ناخوشایندی حکایت دارد که در بطن جامعه در حال رخ‌دادن است.

این منبع افزود: با توجه به‌افزایش نرخ تورم در کشور و رسیدن آن به‌نزدیک ۵۰درصد، تبعات سنگین‌تری در انتظار اقتصاد به‌ویژه اقتصاد معیشتی است. البته وضعیت بدتر هم خواهد شد و تبعات سنگین و خطرناکی برای نظام به‌دنبال خواهد داشت.



source https://www.azadegy.de/?p=20260

No comments:

Post a Comment