جهانی که در واقع «دامی» بیش نیست، و بشر مغرور و سرگردان، در ریسمان های به‌هم ‌تنیده‌ی آن تقلا می‌کند. در جامعه ی دیکتاتوری،.مدام بینِ انتخابِ درست و غلط، تردید است

از یک سو، با عملی که می‌دانند درست است، جانِ خود را به خطر می‌اندازند و از سوی دیگر، با سکوت در برابرِ استبداد، آرمانهایشان را می‌بازند. بهتر است فریاد برآوریم ومرگِ خود را جلو بیندازیم تا سکوت کنیم و جان دادنِ تدریجیِ خود را طولانی سازیم؟

زندان قرچک ورامین؛ محرومیت زندانیان سیاسی زن از درمان پس از مضروب شدن توسط گارد

  در پی یورش و ضرب و شتم زنان زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین تعداد زیادی از این افراد دچار آسیب‌های جدی شده‌اند اما کماکان از درمان و رسیدگی پزشکی محروم هستند. روز یکشنبه ۲۳ آذرماه مسئولان زندان قرچک ورامین به همراه ماموران گارد زندان  پس از ورود به بند ۸ زندان قرچک با شوکر و باتوم اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند.

ماموران نهایتا گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی را از زندان خارج کرده و به همبندیان وی گفته‌اند او را به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل کرده‌اند. زندانیان سیاسی مضروب شده بدون رسیدگی پزشکی و بی توجه به تلاش برای ثبت شکایات خود در وضعیت نامناسبی در بند رها شده اند، گفته شده زندانیان زن به دلیل غافلگیری، در زمان یورش گارد و ضرب و شتم فاقد پوشش کافی بوده‌اند. در روزهای اخیر بخصوص با تغییر مدیریت زندان فشارها بر زندانیان سیاسی افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پی ضرب و شتم زندانیان سیاسی در زندان قرچک ورامین شماری از این افراد دچار آسیب‌های شدید شده‌اند اما کماکان از درمان و رسیدگی پزشکی محروم هستند.

روز یکشنبه ۲۳ آذرماه مسئولان زندان قرچک ورامین به همراه ماموران گارد زندان متشکل از ۲۰ مرد و زن پس از ورود به بند ۸ با باتوم و شوکر برقی اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند. پس از ضرب و شتم زندانیان چند تن از ماموران گارد موهای گلرخ ایرایی را گرفته و او را روی زمین کشیدند و با بیان اینکه او باید به بازداشتگاه سپاه منتقل شود، وی را با خود بردند.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانیان در خصوص حمله ماموران به زندانیان سیاسی در گفت‌وگو با هرانا گفت: «صبا کردافشاری روز شنبه ۲۲ آذرماه از قرنطینه زندان قرچک به بند ۶ این زندان منتقل شد. پس از آن زندانیان سیاسی محبوس در بند ۸ این زندان نسبت به نگهداری صبا کردافشاری در بند جرائم غیرسیاسی اعتراض کردند و در کریدور زندان اقدام به تحصن کردند. نهایتا شنبه شب ساعت ۱۱ صبا را به بند ۸ منتقل کردند و زندانیان به تحصن خود پایان دادند. روز یکشنبه ۲۳ آذرماه در حالی زندانیان مشغول خوردن نهار بودند، سه تن از پاسیارها به بند ۸ رفته و گفتند گلرخ ایرایی که قبلا به اطلاعات سپاه احضار شده بود، بیاید بیرون باید منتقل شود. زندانیان با این انتقال مخالفت کردند و چند دقیقه بعد گاردی متشکل از دستکم ۲۰ مرد و زن همراه با صغری خدادادی سرپرست زندان و چند تن از پاسیارها ازجمله سمیرا ایلخانی، خانم خوش رفتار، خانم کرمی و خانم قره گوزلو بصورت غافلگیرانه، در حالی که حتی زندانیان پوشش مناسب معمول در مواجه با پرسنل مرد را نداشتند به زندانیان حمله‌ور شدند و همه زندانیان را با باتوم و شوکر ضرب و شتم کردند.

گفته می‌شود ماموران تمامی زنان زندانی در این بند را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. از میان آنها زهرا صفایی از ناحیه سر آسیب دیده و از ناحیه مچ هر دو دست به بالا دچار کبودی در بدن شده است. مریم ابراهیم وند از ناحیه ساق پای چپ دچار آسیب شده و کمرش نیز دچار کبودی شده است. مرضیه فارسی که پیش از بازداشت تحت نظر پزشک بوده و به تازگی دوره‌ی پرتودرمانی خود را پشت سر گذاشته بود، در اثر ضرب و شتم و ضربه به سینه آسیب دیده است. پرستو معینی از ناحیه هر دو پا دچار کبودی در بدن شده است. صبا کردافشاری نیز بر اثر ضربه باتوم به صورت دندانش لق شده و شانه و کمرش نیز دچار کبودی شده است. فروغ تقی پور دچار کبودی روی ساق هر دو پا شده و سینه‌اش نیز در اثر ضرب و شتم با شوکر همچنان درد می‌کشد. سهیلا حجاب نیز به نزدیکان خود گفته است دچار شوک عصبی شده و طی روزهای اخیر یک بار به بهداری اعزام شده و به بند بازگشته است. لیلا میرغفاری نیز پس از حمله ماموران دچار حمله عصبی شده و از هوش رفته است. همچنین زهره سرو، پریزاد حمیدی شفق، سپیده فرهان و چند تن دیگر در برخی نقاط بدن دچار کبودی شده‌اند.

این منبع مطلع در ادامه در خصوص آخرین وضعیت زندانیان به هرانا گفت: «اکنون زندانیان آسیب‌دیده ازجمله زهرا صفایی، مرضیه فارسی و مریم ابراهیم وند که به مراتب شرایط بدتری دارند، بدون رسیدگی پزشکی در بند هستند. خانم ابراهیم وند طی نامه‌ای که روز گذشته به معاونت قضایی زندان تحویل داد، از چند تن از پاسیارهای زندان شکایت کرده و خواستار اعزام خود به بیمارستان و پزشکی قانونی شده است اما به وی گفته‌اند پنج‌شنبه و جمعه تعطیل است و تا روز شنبه امکان اعزام زندانیان به خارج از زندان وجود ندارد. مسئولان بهداری تنها ساق پای چپ خانم ابراهیم وند را با آتل بسته‌اند و تاکنون به سایر خواسته‌های وی و دیگر زندانیان توجهی نکرده‌اند. به نظر می‌رسد مسئولان زندان قصد دارند با تاخیر در اعزام زندانیان به بیمارستان و پزشکی قانونی از گذشت زمان استفاده کنند و آسیب‌های وارده از بین برود.»

صبا کردافشاری، مژگان اسکندری، سمیرا هادیان، لیلا میرغفاری، مریم ابراهیم وند، سهیلا حجاب، زهره سرو، زهرا صفایی، فروغ تقی پور، پرستو معینی، پریزاد حمیدی شفق، سپیده فرهان، مرضیه فارسی، رها احمدی، سارا امجد، شقایق زمانیان، مژگان کشاورز و مریم نصیری، زندانیانی هستند که هم‌اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم و محروم از امکانات اولیه در بند ۸ در کنار ۱۰ زندانی از متهمان جرائم عمومی نگهداری می‌شوند.

مسئولان زندان کماکان در صدد انتقال صبا کردافشاری، مریم ابراهیم بند و مژگان کشاورز به بند ۶ این زندان هستند. این زندانیان در پاسخ به آنها گفته‌اند در بند فعلی اصل تفکیک جرائم رعایت نشده و حال بنا بر این اصل تفکیک چون اتهام آنها سیاسی است حاضر به جابجایی به بندی که زندانیان جرائم خشن در آن نگهداری می‌شوند نیستند.

هرانا پیشتر در گزارشی از ضرب و شتم زندانیان سیاسی و انتقال گلرخ ایرایی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین خبر داده بود.

دلیل انتقال گلرخ ایرایی مشخص نیست؛ با این حال دستگاه‌های امنیتی ایران سابقه‌ی طولانی در پرونده‌سازی برای زندانیان در شرف آزادی دارند. اکنون در حالی که یک سال از مدت محکومیت خانم ایرایی مانده، خانواده خانم ایرایی از اینکه دستگاه‌های امنیتی درصدد تلاش برای ایجاد مشکل حقوقی و طرح اتهامات جدید علیه وی باشند و نسبت به وضعیت سلامتی وی در نگرانی بسر می‌برند. خانم ایرایی پیشتر در تاریخ ۱۷ آذرماه امسال طی احضاریه‌ای که در زندان به وی ابلاغ شد، به بازداشتگاه اطلاعات سپاه احضار شده بود.

نسرین ستوده و مرجان داوری دیگر زندانیان محبوس در این زندان هستند که طی هفته گذشته پس از موافقت با درخواست آنها از بند ۸ به بند مشاوره ۱ این زندان منتقل شدند. الهام برمکی نیز اوایل هفته جاری از این بند به بند ۶ قرچک منتقل شده است.

تصویری از صغری خدادادی، سرپرست زندان قرچک ورامین

پس از روی کار آمدن صغری خدادادی، سرپرست جدید این زندان فشارها و محدودیت‌ها بر زندانیان سیاسی به شکل گسترده‌ای افزایش پیدا کرده است؛ در آخرین مورد از این اقدامات خانم خدادادی به زندانیان گفته است برای کلیه زندانیان سفارش چادر داده شده و همگی آنها بالاجبار باید از پوشش چادر استفاده کنند.

No comments:

Post a Comment